Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-29@02:14:53 GMT

تبعات فرار بنزینیِ حسن روحانی!

تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۹۳۲۷۲۳

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، حسن روحانی گفته است که از زمان اجرای سهمیه بندی بنزین اطلاعی نداشته و او نیز همچون مردم، صبح روز ۲۴ آبان ماه متوجه اجرای افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن شده است. صحبت‌هایی که رئیس جمهور در تبریز انجام داده، تعجب و واکنش فعالان سیاسی و رسانه‌ها را به دنبال داشته است.

روحانی در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی گفت که "من هم صبح جمعه فهمیدم قیمت بنزین تغییر کرده، چون به شورای امنیت کشور واگذار کرده بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته قیمت در سران سه قوه مصوب شده بود."

منتقدان اصلاح طلب، به این اظهارات روحانی در تبریز واکنش نشان داده اند و گفته اند که روحانی به جای فرار از زیربار مسئولیت این تصمیم، باید صادقانه برای مردم توضیح می‌داد که به علت وضعیت بحرانیِ اقتصادی مجبور به افزایش قیمت بنزین شده است.

منتقدان اصولگرا هم گفته اند که روحانی به جای اینکه برای این شوک و جراحی بزرگ، ستاد بحران تشکیل دهد، به استقبال تعطیلی جمعه رفته و این کار مهم را به دیگران واگذار کرده است؟!

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در توئیترش نوشته است که "کنار کشیدن آقای روحانی از پذیرش مسئولیت انتخاب زمان و چگونگی اجرای افزایش قیمت بنزین جای شگفتی دارد! "

یک روز پس از سخنرانی روحانی در تبریز، بسیاری از کاربران در توئیتر و اینستاگرام هم به انتقاد از او پرداخته اند و این اظهارات روحانی را فرار رو به جلو خوانده اند. البته برخی نیز در صفحه‌های روحانی در فضای مجازی، به او حمله لفظی کرده اند.

یک کاربر در توئیتر نوشته است که اگر روحانی راست گفته باشد، باید گریست! چراکه او از زمان مهم‌ترین جراحی اقتصادی کشورش بی خبر بوده و با خیال راحت به دیگران واگذار کرده است.

لبته برخی از مسئولان و نزدیکان روحانی در دولت نیز در فضای مجازی به دنبال توجیه سخنان روحانی بودند. برخی از آن‌ها در توجیه اظهارات روحانی گفته اند که "بحث رییس‌جمهوری شرحِ سازوکار رسیدن به برنامه اجرایی سهمیه‌بندی بنزین است و شورای امنیت کشور و صداوسیما مسوول زمینه‌سازی رسانه‌ای و اقناع ِاجتماعی برای اجرا بوده‌اند." اما این توجیه هم مورد قبول مردم و فعالان سیاسی قرار نگرفت.

جلال جلالی زاده نماینده سابق مجلس و عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت در گفتگو با فرارو، در مورد اظهارات رئیس جمهور در تبریز، گفت: "سخنان آقای روحانی، عذر بدتر از گناه بود. یعنی سخنی که ایشان بر زبان آورده اند، واقعا اگر حقیقت داشته باشد که خیلی بد است و اگر هم درست نباشد که در شان یک رئیس جمهور نیست. "

وی ادامه داد: "البته گفته شده که این تصمیم با توافق سران سه قوه بوده است و از یک سو مطرح می‌شود که رئیس جمهور از چنین تصمیمی بی خبر بوده، که بعید به نظر می‌رسد، البته از طرف دیگر مسئولین در مقابل کار انجام شده، می‌خواهند خود را بی گناه جلوه دهند و احساس مسئولیت نمی‌کنند. هرکدام می‌خواهند بار آن را به دوش دیگری بیندازند."

جلالی زاده افزود: "به نظر من این بدعت بسیار خطرناکی در کشور است و موجب بی اعتمادی مردم به نظام می‌شود. فکر می‌کنم صداقت، جایگاه و شخصیت هر مسئولی ایجاب می‌کند که هرکاری انجام می‌دهد، صادقانه مسئولیت آن را هم برعهده گیرد. بالاخره تصمیم سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین در خلا گرفته نشده و با نظر مسئولین کشور انجام شده است و عواقب مثبت و منفی آن به پای تصمیم گیرندگان نوشته می‌شود."

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت اضافه کرد: "اینکه گاهی یک تصمیم به صورت غلط و یا درست انجام می‌شود، بالاخره باید به مردم گفته شود. مردم صاحبان اصلی نظام هستند و اگر مسئولین صادقانه با مردم رفتار کنند و مدبرانه و عاقلانه قضایا را تبیین و توجیه کنند ما به چنین نتایجی نمی‌رسیم."

نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، گفت: "معقتدم که اگر این تصمیم با کارشناسان اقتصادی خبره مطرح و از نظر و دیدگاه فعالان سیاسی واجتماعی استفاده می‌شد، شکی نیست که کشور با این خسارت و آسیب‌های نابجا مواجه نمی‌شد. "
نمایندگان مجلس باید با تصمیم گیری‌های آنی مقابله می‌کردند
جلالی زاده در پاسخ این سوال که چرا دولت در موضوع سهمیه بندی بنزین مردم و مجلس را محرم نمی‌دانست؟ گفت: "خیلی اوقات منافع عمومی فدای مسائل خصوصی می‌ شود. یعنی برخی مسئولین برای حفظ مقام و جایگاه خود، به نوعی با مردم رفتار می‌کنند که گویی مردم از رشد عقلی برخوردار نیستند. "

وی افزود: "معتقدم که نمایندگان مجلس باید دو سال قبل طرحی را ارائه می‌کردند که اگر قرار است بنزین گران شود، مجلس تصمیم گیرنده باشد. تا به صورت ناگهانی در این حوزه تصمیم گیری نشود."

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت با اشاره به تصمیمات آنی و ناگهانی در دولت، گفت: "ما اگر به سیره و سنت پیامبراسلام هم توجه کنیم، ایشان هیچ تصمیمی را آنی نمی‌گرفتند و طرح و برنامه‌های ایشان با اقناع مردم انجام می‌شد. "

این نماینده سابق مجلس تصریح کرد: "متاسفانه امروز برای رای گرفتن و توجیه کردن مردم هر مسئولی دیگری را مقصر جلوه می دهد و این بدعت بسیار بدی است. آنچه مهم است چه از نظر دینی، اخلاقی و یا سیاسی، اعتراف به خطا و اشتباه است. مسئولین این قدرت را داشته باشند که نسبت به اشتباهات شان اعتراف کنند وبار مسئولیت اشتباه را بر دوش دیگران نیندازند تا کشور شاهد آثار منفی و خسارت نباشد. "

 

فرارو

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اینستاگرام روحانی سهمیه بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۳۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟

 روز‌های گذشته اولین نمونه بومی سازی شده «۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری» در پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی رونمایی شد.

بر اساس اعلام مدیران این پروژه، از ۳ پیش با توجه به شناسایی نیاز کشور به خودرو‌هایی همچون آفرود، شاسی بلند و سازمانی که بالغ بر ۱۰ هزار خودرو در سال بود، تصمیم گرفتند به دنبال ساخت نمونه‌ای داخلی باشند.

در این پژوهش بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی مختلف در بازه ۳ تا ۵ لیتری با چیدمان خورجینی را بررسی شده است، محصولات به‌روز ۱۳ سازنده نامی دنیا مورد هدف قرار گرفته و ۱۶ پارامتر سنجش عملکرد موتور‌ها بررسی شد که متناسب با خودرو‌های کشور باشد و شماتیکی از پراکندگی و کارآمدی آنها در این حوزه گزارش و در نهایت یک موتور انتخاب و بر روی خودرو هدف تست شد و در نهایت موتور مبنا انتخاب شد.

این موتور ۴ لیتری و ۶ سیلندر، فناوری روز دنیا است که در ساختار صنعت خودروسازی ایران قابل شناسایی بوده و امکان تعمیر و نگهداری آن را در کشور وجود دارد.

گشتاور بالا و قدرت زیاد در دوره‌های نسبتا پایین

علی قاسمیان مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه دلایل به ویژگی‌های این موتور اشاره کرد و گفت: ۲ مشخصه اصلی موتور‌های احتراقی توان و گشتاور است، توان برای ایجاد سرعت بیشینه و گشتاور نیز برای تامین کشش‌مناسب خودرو است، به عبارت دیگر ما آن را به عنوان قدرت موتور برای عبور از سربالایی و حمل بار می‌دانیم.

وی افزود: موتور‌های بنزینی عموما بر مبنای توان بالا طراحی می‌شوند، اما این موتور قابلیت دارد که گشتاور بالا و قدرت زیادی را در دوره‌های نسبتا پایین در اختیار راننده قرار دهد و این یک ویژگی خوب برای خودرو‌های پیکاپ، آفرودی، SUV (خودرو‌های شاسی بلند) و تاکتیکی برای عبور از مناطق شیب‌دار، صعب‌العبور و همچنین حمل بار‌های سنگین به حساب می‌آید. قاسمیان اظهار کرد: از آنجا که این موتور، یک موتور بنزینی است می‌تواند سرعت بالایی داشته و نیاز کاربر خود را رفع کند.

وی درخصوص سایر ویژگی‌های این موتور گفت: دوام بسیار بالا و خوش تعمیری از جمله ویژگی‌های بارز این موتور است، همچنین این موتور قابلیت کسب استاندارد آلایندگی یورو۵ و قابلیت ارتقا استاندارد آلایندگی به یورو۶ را دارد.

قاسمیان به ویژگی دیگر این موتور اشاره و تصریح کرد: با افزودن کیت‌های جانبی به همین موتور بدون هیچ تغییری تا ۲برابر توان و گشتاور فعلی توسط این موتور قابل تامین است که می‌تواند یک ویژگی مهم برای کاربری‌هایی خاص باشد. مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی توان این موتور ۲۳۶ اسب و گشتاور آن ۳۶۰ نیوتن‌متر است.

گفتنی است، در گذشته این موتور به ایران فروخته می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها فروش محصول قطع شد و تعمیر و نگهداری آن پشتیبانی نمی‌شد، در نتیجه اولین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی  ساخته شد، زیرا در حال حاضر مهندسین ایرانی امکان تولید موتور‌های کم حجم با مصرف کمتر را دارند.

نخبگان و متخصصان در این پروژه توانسته‌اند به حدود ۴۵ درصد دانش بومی ساخت موتور دست پیدا کنند که برای فاز اول پروژه بود، بررسی موتور مبنا بر اساس متالوژی با مدل‌های ۲ بعدی، ۳ بعدی و بر مبنای توانمندی داخلی انجام شد، این شبیه سازی بر مبنای ساخت بلوک آلومینیومی بود، اما به ساخت قالب‌های چدنی نیز دست پیدا کردند که در برنامه اولیه نبود.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • بازیکنان اسمی پرسپولیس علیه تصمیم اوسمار | تبعات شکست تلخ
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • سپردن امور به دست مردم افتخار انقلاب اسلامی است
  • قطب گردشگری، ترمینال خارجی ندارد
  • ایمنی بالای خودروهای دوگانه‌سوز با سوخت CNG با وجود تخریب‌های مافیای بنزین
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور